Очищення печінки
Після розмови про очищення кишечника з душевним трепетом переходимо до розмови про святая-святих - печінки. Власне, мова піде про очищення тісно і нерозривно пов'язаною системи «печінка - жовчний міхур».
Наша печінка - один з найважливіших органів. Вага її коливається від 1,5 до 2 кг. Вона виробляє за 24 години від 1 до 1,5 л жовчі. Жовч нам необхідна для розщеплення жирів на гліцерин і жирні кислоти.
Відомо близько 30 біохімічних функцій печінки. Особливо важлива очисна функція. Вона виконується, переважно, вночі. Якщо вона протікає неякісно, то вранці ви прокинетеся втомленими.
Необхідно нагадати, що перш ніж чистити печінку, потрібно очистити товсту кишку. Для проведення чистки нам потрібен сильний жовчогінний засіб.
Найбільш ефективними для спорожнення жовчного міхура є: рослинна олія (особливо оливкова, яка викликає скорочення жовчного міхура і максимальне розкриття всіх жовчних проток) і сік лимона (лимонна кислота сприяє виділенню жовчі, і розчиняє тверді виступи-гачки, які утримують жовчні камені в протоках).
Процес очищення печінки виконуємо наступним чином. Сік одного лимона вичавити в півлітра води, вилити в пляшку цю рідину і випити протягом дня дрібними ковтками. Кількість днів - від 7 до 14. Крім того, 2 рази на тиждень вранці натщесерце випивати 2 столові ложки оливкової олії, запивши їх 1-2 ковтками підкисленою лимоном води.
У період чистки намагайтеся не переїдати і не наїдатися на ніч.
Є ще один чудовий засіб для чищення печінки і нирок. Це суміш овочевих соків: морквяного, бурякового і огіркового у відповідному співвідношенні 3: 1: 1. Суміш треба випивати 2-3 рази на день по півсклянки. Тривалість курсу 1-2 тижні. Смачно!
Розберемося тепер, які продукти і як впливають на печінку?
Печінка не любить смажене м'ясо і смажену рибу, міцні м'ясні бульйони, рибні навари, консерви, копченості, жирні закуски.
Їжа, багата крохмалем, особливо з білої муки, здоба, роблять тканину печінки твердою. Важко переносяться печінкою бобові та гриби.
Стародавні цілителі вважали, що смакові відчуття стимулюють енергію в організмі, яка забезпечує стимуляцію функцій внутрішніх органів. Так кислий смак стимулює функцію печінки і жовчного міхура. Побічно стимулює печінку слабосолений смак, а пригнічує - терпкий смак. Дуже благотворно впливає на печінку настій шипшини.
Всі ці способи очищення - найпростіші і прийнятні для будь-якої звичайної людини. Оволодівши цими методами, ви зможете не тільки омолодити себе, поліпшити своє здоров'я, поліпшити стан своєї шкіри, запобігши появі прищів демодекса, акне, але й допомагати своїм родичам. Так що, сміливіше, ви на правильному шляху!*
*Результат залежить від індивідуальних особливостей Вашого організму.