Очищення печінки

Очищення печінки

 

Після розмови про очищення кишечника з душевним трепетом переходимо до розмови про святая-святих - печінки. Власне, мова піде про очищення тісно і нерозривно пов'язаною системи «печінка - жовчний міхур».

Наша печінка - один з найважливіших органів. Вага її коливається від 1,5 до 2 кг. Вона виробляє за 24 години від 1 до 1,5 л жовчі. Жовч нам необхідна для розщеплення жирів на гліцерин і жирні кислоти.

Відомо близько 30 біохімічних функцій печінки. Особливо важлива очисна функція. Вона виконується, переважно, вночі. Якщо вона протікає неякісно, то вранці ви прокинетеся втомленими.

Найпоширенішим захворюванням печінки є каменеутворення в самій печінці і жовчному міхурі. Відбувається це, в основному, через неправильне харчування, можливо і вплив стресів.

Камені являють собою затверділу жовч. Розміри каменів - від крупинки до волоського горіха. Камені частково перекривають жовчні протоки і перешкоджають нормальному відтоку жовчі. З самою жовчю теж часто відбуваються неприємні зміни. Вона з легко-текучої золотисто-жовтої стає темною мазутоподібною рідиною з неприємним запахом. У такій жовчі розмножуються шкідливі мікроорганізми, які і викликають запалення печінки.

Необхідно нагадати, що перш ніж чистити печінку, потрібно очистити товсту кишку. Для проведення чистки нам потрібен сильний жовчогінний засіб.

Найбільш ефективними для спорожнення жовчного міхура є: рослинна олія (особливо оливкова, яка викликає скорочення жовчного міхура і максимальне розкриття всіх жовчних проток) і сік лимона (лимонна кислота сприяє виділенню жовчі, і розчиняє тверді виступи-гачки, які утримують жовчні камені в протоках).

Процес очищення печінки виконуємо наступним чином. Сік одного лимона вичавити в півлітра води, вилити в пляшку цю рідину і випити протягом дня дрібними ковтками. Кількість днів - від 7 до 14. Крім того, 2 рази на тиждень вранці натщесерце випивати 2 столові ложки оливкової олії, запивши їх 1-2 ковтками підкисленою лимоном води.

У період чистки намагайтеся не переїдати і не наїдатися на ніч.

Є ще один чудовий засіб для чищення печінки і нирок. Це суміш овочевих соків: морквяного, бурякового і огіркового у відповідному співвідношенні 3: 1: 1. Суміш треба випивати 2-3 рази на день по півсклянки. Тривалість курсу 1-2 тижні. Смачно!

Розберемося тепер, які продукти і як впливають на печінку?

Печінка не любить смажене м'ясо і смажену рибу, міцні м'ясні бульйони, рибні навари, консерви, копченості, жирні закуски.

Їжа, багата крохмалем, особливо з білої муки, здоба, роблять тканину печінки твердою. Важко переносяться печінкою бобові та гриби.

Стародавні цілителі вважали, що смакові відчуття стимулюють енергію в організмі, яка забезпечує стимуляцію функцій внутрішніх органів. Так кислий смак стимулює функцію печінки і жовчного міхура. Побічно стимулює печінку слабосолений смак, а пригнічує - терпкий смак. Дуже благотворно впливає на печінку настій шипшини.

Всі ці способи очищення - найпростіші і прийнятні для будь-якої звичайної людини. Оволодівши цими методами, ви зможете не тільки омолодити себе, поліпшити своє здоров'я, поліпшити стан своєї шкіри, запобігши появі прищів демодекса, акне, але й допомагати своїм родичам. Так що, сміливіше, ви на правильному шляху!*

*Результат залежить від індивідуальних особливостей Вашого організму.